Ringvaartkerk in gebruik genomen

Vanaf december 2017 is de Ringvaartkerk in gebruik genomen door de Protestantse gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel.

Een bestaand kerkgebouw is vergroot met 50m2 en intern verbouwd om te komen tot een lichte, multifunctionele, ruimtelijke en ‘open’ kerk.

Jannie van Bostelen-Both, voorzitter van de stuurgroep gebouwen van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel.

“Voor de verbouwing en inrichting van de Ringvaartkerk van de protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan/den IJssel hebben wij samengewerkt met Janine Otten, Jane Architectuur.
Janine is in staat geweest de wensen voor ons kerkgebouw, die wij als gemeente hebben opgesteld, te vertalen in een mooi en effectief ontwerp van zowel de verbouwing met de uitbreiding, als de inrichting.
Janine dacht mee, had aandacht voor het budget in relatie met het programma van eisen en kon vragen over mogelijke aanpassingen gedurende het budget effectief en creatief verwerken in het ontwerp. Ze gaf ruimte aan onze eigen invulling en reageerde altijd snel op vragen. Wij kijken terug op een waardevolle samenwerking met een prachtig resultaat dat voldoet aan onze verwachtingen.”

voorzitter van de werkgroep interieur en beleving:
“Als voorzitter van de werkgroep interieur en beleving van de Ringvaart kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel heb ik het werken met Janine als een bijzonder fijne samenwerking ervaren. Haar ontwerp van de te verbouwen kerk straalde begrip uit van het PVE en groot inlevingsvermogen in wat wij als kerkgemeenschap door middel van het gebouw willen uitstralen in ons dorp. Op veel momenten hadden we overleg en steeds weer leidde dat tot mooie en creatieve oplossingen. De adviezen van Janine daar waar het inrichting en kleurgebruik betrof van meubels etc. waren erg waardevol. Janine is een architect die meedenkt en zich niet beperkt tot het bouwkundige ontwerp maar echt als partner in het totaal met ons heeft meegedacht en gewerkt. De kerk is nu een prachtig uitnodigend licht gebouw geworden waarin onze gemeente zich snel thuis zal voelen.”

Meer lezen over dit gebouw en de Voor en Na foto’s zien? klik HIER

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.