reacties opdrachtgevers

interieurontwerp kantoor Open Doors Ermelo (2019-2021)

bouwmanager:

Binnen 2 jaar van schetsontwerp naar oplevering voor de prachtige organisatie Open Doors mogen werken aan de (ver)nieuwbouw en verduurzaming van hun Nederlandse vestiging. Janine werd hierbij betrokken in de rol van interieurarchitect. Een rol die zij met verve vervulde. En meer dan dat! Niets was haar te veel en op ook op andere gebieden leverde zij een zinvolle en zorgvuldige (ontwerp)bijdrage. Wat een fijne samenwerking met een gedreven, zorgvuldig, veelzijdig en fijn mens. We gaan ongetwijfeld nog vaker samenwerken!

Interieurontwerp Ontwikkelhuis Van Dorp (2019)

HR develop manager leren &ontwikkelen:

Janine heb ik leren kennen als een architecte die altijd vanuit het geheel denkt. Ze is deskundig, pragmatisch, kritisch en integer. Zij heeft voor Van Dorp o.a. het interieur van het Ontwikkelhuis ontworpen en heeft met haar vernieuwende inzichten een waardevolle bijdrage geleverd aan het eindresultaat. Janine onderscheidt zich door haar kritische oog voor details. Verder hecht zij veel waarde aan de duurzame aspecten van haar vak. Dit heeft zij uitstekend weten te vertalen naar een ontwerp. Een echte samenwerkingspartner die voor Van Dorp van grote toegevoegde waarde is.

Verbouwing kantoor GZB (2018)

voorzitter werkgroep verbouwing:

“Janine heeft ons op een deskundige manier geadviseerd met de verbouwing van ons kantoor (GZB te Driebergen). Met name haar bouwkundige inzichten hebben ertoe geleid dat ons kantoor een open uitstraling heeft gekregen. Daarbij konden we altijd een beroep op haar doen. Ze is echt betrokken op het werk dat ze levert!”

Ringvaartkerk (2017)

voorzitter stuurgroep:

“Voor de verbouwing en inrichting van de Ringvaartkerk van de protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan/den IJssel hebben wij samengewerkt met Janine Otten, Jane Architectuur.
Janine is in staat geweest de wensen voor ons kerkgebouw, die wij als gemeente hebben opgesteld, te vertalen in een mooi en effectief ontwerp van zowel de verbouwing met de uitbreiding, als de inrichting.
Janine dacht mee, had aandacht voor het budget in relatie met het programma van eisen en kon vragen over mogelijke aanpassingen gedurende het budget effectief en creatief verwerken in het ontwerp. Ze gaf ruimte aan onze eigen invulling en reageerde altijd snel op vragen. Wij kijken terug op een waardevolle samenwerking met een prachtig resultaat dat voldoet aan onze verwachtingen.
Jannie van Bostelen-Both, voorzitter van de stuurgroep gebouwen van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel.”

Voorzitter werkgroep interieur & beleving:

Als voorzitter van de werkgroep interieur en beleving van de Ringvaart kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel heb ik het werken met Janine als een bijzonder fijne samenwerking ervaren. Haar ontwerp van de te verbouwen kerk straalde begrip uit van het PVE en groot inlevingsvermogen in wat wij als kerkgemeenschap door middel van het gebouw willen uitstralen in ons dorp. Op veel momenten hadden we overleg en steeds weer leidde dat tot mooie en creatieve oplossingen. De adviezen van Janine daar waar het inrichting en kleurgebruik betrof van meubels etc. waren erg waardevol. Janine is een architect die meedenkt en zich niet beperkt tot het bouwkundige ontwerp maar echt als partner in het totaal met ons heeft meegedacht en gewerkt. De kerk is nu een prachtig uitnodigend licht gebouw geworden waarin onze gemeente zich snel thuis zal voelen.

verbouwing interieur oud pakhuis tot kantoor IZB (2015)

operationeel directeur IZB:

“Met veel plezier kijken we terug op de samenwerking met Janine Otten-Kardol van JANE Architectuur. Ze heeft met haar creatieve voorstellen ons 17e-eeuwse binnenstadspand weten te transformeren tot een eigentijdse kantoorruimte. Zonder haar inbreng zouden de werkplekken er beslist minder kleurrijk uitzien. In de gesprekken over de inrichting bleek ze een echte sparring partner, die niet alles voor zoete koek slikt, maar zeer constructief meedenkt; initiatiefrijk en doortastend, snel en accuraat. We zijn blij met het resultaat.”

verbouwing bibliotheek tot kerkgebouw CGK Delft (2014)

gemeentelid:

“Onze kerkelijke gemeente (de CGK-Delft) plukt de vruchten van de visie die Janine Otten-Kardol had voor het opwaarderen van een in eerste instantie onooglijk bibliotheekgebouw, dat nu ons nieuwe kerkgebouw is geworden. Met name de ruimte op de begane grond draagt veel vrucht voor het sociale gebeuren rond de diensten. Mooi werk!”

Inrichting Oosterkerk Zoetermeer (2014)

predikant Oosterkerk Zoetermeer

“Janine Otten-Kardol slaagt er in om in kaart te brengen wat de diverse gebruikersgroepen van bepaalde ruimtes verwachten. Wat willen de mensen die met kleine kinderen met de crèche te maken hebben? Wat is er nodig voor de jongerenruimte? Welke uitstraling moet de kerkzaal hebben of de entree van de kerk?
Zij stopt echter niet bij het in kaart brengen van de wensen, maar probeert ook nieuwe perspectieven te openen, die aansluiten bij de bestaande wensen, zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan – waar nog niet eerder aan gedacht was.
Zij is in staat om door middel van scenario’s de toekomstige gebruikers alvast een blik te laten werpen op hoe het er uit zou kunnen zien. Dat helpt de afweging ten behoeve van een definitieve keuze enorm, is onze ervaring.”

Advisering gebruikers bij nieuwbouw basisschool (2012)

directeur basisschool Koningin Wilhelminaschool Zoetermeer:

“In het gehele bouwproject van de nieuwe school is Janine ons tot grote steun geweest.
Door haar proactieve instelling en kennis van zaken op het gebied van architectuur, zowel intern als extern, heeft haar inbreng een absolute meerwaarde betekent voor de totale aanblik van onze school en dat vanaf het stadium van de ontwerp- tot de inrichtingsfase.
Janine heeft absoluut oog voor detail, met name als het gaat om functionaliteit, toepasbaarheid en gebruikersgemak enerzijds als ook om design en afwerking anderzijds. Wanneer zij iets ontwierp (de herinrichting van verscheidene ruimten binnen de ontwerpfase als het totale ontwerp van de schooltuin) werd dit direct overgenomen vanwege de meerwaarde die het voor onze school zou hebben. Alles werd secuur uitgewerkt, zodat we er als school geen omkijken meer aan hadden, hetgeen ook een enorme tijdsbesparing was in onze agenda. In het hele bouwtraject hebben we Janine leren kennen als een gedreven, enthousiast persoon met een luisterend oor naar de wens van de ‘klant’. Haar expertise hadden we dan ook voor geen goud willen missen.”