Nieuw kantoor voor IZB Amersfoort

De organisatie “IZB, passie voor missie” uit Amersfoort had behoefte aan nieuwe kantoorruimte. Of het gedateerde oude pand moest worden verbouwd of er zou worden gezocht naar een nieuwe plek. Er is gekozen voor de laatste optie. Deze nieuwe plek is gevonden in de binnenstad van Amersfoort waar de IZB pakhuis De Hoop kon huren. Een markant gebouw uit 1742.

Pakhuis 'De Hoop' Amersfoort

Pakhuis ‘De Hoop’ Amersfoort

Naast de verandering van werkplek is er eind 2015 ook gekozen voor een nieuwe koers van de organisatie. Samenwerking tussen de verschillende afdelingen is daarin belangrijker geworden, zodat ze elkaar kunnen aanvullen en er een nieuwe synergie ontstaat. Het aantal aanwezige werknemers verschilt per dag, het kunnen er 4 zijn maar ook 20.

Met deze gegevens is JANE architectuur aan de slag gegaan om een passend interieurontwerp voor pakhuis De Hoop te maken.

Om het karakter van het gebouw te benadrukken en tegelijk voldoende werkplekken te creëren is ervoor gekozen om alleen maar flexplekken te maken. Hierdoor was het mogelijk om elke ruimte een eigen karakter te geven gebaseerd op het gebouw en een voldoende grote variatie in type werkplekken te maken. Er zijn stilte werkplekken, plekken waar meer overleg mogelijk is en vergaderruimten; Bureaus met beeldschermen, maar ook een zithoek, een informeel zitje bij de entree, een fauteuil naast de boekenkast en een tafel in de keuken die fungeert als informele ontmoetingsruimte. Hiermee wordt de samenwerking tussen de verschillende afdelingen gefaciliteerd en gestimuleerd.

IZB 04 vergader

Het historische pakhuis is een bijzondere werkplek, maar het moest wel voldoen aan de eisen van een modern kantoor. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er twee glaswanden geplaatst. Eén tussen de entree en de receptie en één glaswand verdeelt de grote benedenruimte in twee vergaderplekken. Door ook de toegangsdeuren tot deze vergaderruimten van glas te maken is er een transparante ruimte ontstaan met een comfortabel klimaat.

IZB entree 01

Daarnaast was bergruimte een belangrijk aandachtspunt. Omdat in het pand niets recht is, zijn op een paar bepalende plekken kasten op maat gemaakt.

De tweede ingreep is het toevoegen van kleur. Een aantal wanden hebben een kleur gekregen en ook de vloerbedekking is vernieuwd.

IZB 03 bieb IZB 02 keuken

Als laatste is de verlichting aangepakt om op elke werkplek goede verlichting te hebben.

De situatie voor en na de herinrichting:

bedrijven met wie JANE architectuur heeft samengewerkt aan dit project:
verlichting: www.loerakkerledline.nl
meubelmaker: www.meubelmakerijdewit.nl