Kerkgebouw CGK Delft ‘Het Boek’

De voormalige bibliotheek in de wijk Tanthof in Delft is gekocht door de Christelijke Gereformeerde Kerk Delft. Om alle functies een plek te geven was een uitbouw noodzakelijk en tevens een verdiepingsvloer in de nu nog grote open ruimte.

Het gebouw is eind 2013 door de kerk in gebruik genomen.

reactie stuurgroep:

Dank zij haar enthousiasme, inzicht en creativiteit was het werken met Janine enorm stimulerend. Zij wist onze wensen snel en doeltreffend om te zetten in aansprekende oplossingen. Aan suggesties uit de werkgroepen wist zij altijd weer iets toe te voegen waardoor oplossingen nog beter werden. Vanuit de gemeente niets dan lof voor het werk van deze architect.

reacties van gemeenteleden:

Sfeervolle en gastvrije uitstraling

Kerkzaal: Modern, licht en toch stijlvol en eerbiedig.

Je voelt je hier onmiddellijk thuis.

Wat is dit gebouw praktisch en doelmatig ingericht. Elke vierkante meter is benut.

Onze kerkelijke gemeente plukt de vruchten van de visie die Janine Otten-Kardol had voor het opwaarderen van een in eerste instantie onooglijk bibliotheekgebouw, dat nu ons nieuwe kerkgebouw is geworden. Met name de ruimte op de begane grond draagt veel vrucht voor het sociale gebeuren rond de diensten. Mooi werk!

Deze architect heeft er echt iets moois van gemaakt: Dit gebouw is helemaal afgestemd op het functioneren van een kerkelijke gemeente in deze tijd

reacties van wijkbewoners:

Dit gebouw voegt iets toe aan onze wijk. Het pleintje is er enorm van opgeknapt.

Ongelooflijk wat de architect hiervan (van de bibliotheek) heeft gemaakt.