Ringvaartkerk in gebruik genomen

Vanaf december 2017 is de Ringvaartkerk in gebruik genomen door de Protestantse gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel.

Een bestaand kerkgebouw is vergroot met 50m2 en intern verbouwd om te komen tot een lichte, multifunctionele, ruimtelijke en ‘open’ kerk.

Jannie van Bostelen-Both, voorzitter van de stuurgroep gebouwen van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel.

“Voor de verbouwing en inrichting van de Ringvaartkerk van de protestantse Gemeente Nieuwerkerk aan/den IJssel hebben wij samengewerkt met Janine Otten, Jane Architectuur.
Janine is in staat geweest de wensen voor ons kerkgebouw, die wij als gemeente hebben opgesteld, te vertalen in een mooi en effectief ontwerp van zowel de verbouwing met de uitbreiding, als de inrichting.
Janine dacht mee, had aandacht voor het budget in relatie met het programma van eisen en kon vragen over mogelijke aanpassingen gedurende het budget effectief en creatief verwerken in het ontwerp. Ze gaf ruimte aan onze eigen invulling en reageerde altijd snel op vragen. Wij kijken terug op een waardevolle samenwerking met een prachtig resultaat dat voldoet aan onze verwachtingen.”

voorzitter van de werkgroep interieur en beleving:
“Als voorzitter van de werkgroep interieur en beleving van de Ringvaart kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel heb ik het werken met Janine als een bijzonder fijne samenwerking ervaren. Haar ontwerp van de te verbouwen kerk straalde begrip uit van het PVE en groot inlevingsvermogen in wat wij als kerkgemeenschap door middel van het gebouw willen uitstralen in ons dorp. Op veel momenten hadden we overleg en steeds weer leidde dat tot mooie en creatieve oplossingen. De adviezen van Janine daar waar het inrichting en kleurgebruik betrof van meubels etc. waren erg waardevol. Janine is een architect die meedenkt en zich niet beperkt tot het bouwkundige ontwerp maar echt als partner in het totaal met ons heeft meegedacht en gewerkt. De kerk is nu een prachtig uitnodigend licht gebouw geworden waarin onze gemeente zich snel thuis zal voelen.”

Meer lezen over dit gebouw en de Voor en Na foto’s zien? klik HIER

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Ringvaartkerk bijna klaar

Er wordt druk gebouwd aan de Ringvaartkerk in Nieuwerkerk a/d IJssel. Met kerst hoopt de gemeente het kerkgebouw te kunnen gebruiken!

Klik HIER voor de foto’s van de verbouwing.

klik HIER voor het definitief ontwerp.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

inrichting nieuw IZB kantoor Amersfoort

Sinds november vorig jaar is er hard gewerkt aan de plannen voor de inrichting van het nieuwe kantoor van de IZB in Amersfoort en half februari 2016 is het nieuwe kantoor in gebruik genomen.

IZB 02 keuken IZB entree 01 IZB 03 bieb

Pakhuis 'De Hoop' Amersfoort

Pakhuis ‘De Hoop’ Amersfoort

Meer info over het project

In de media:

website IZB

destadAmersfoort.nl 

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

gewone mensen staan altijd centraal in de architectuur

Een visie op architectuur die mij erg aanspreekt!

passages uit artikel over Herzberger in Trouw, 24/11/14

(…) Architecten moeten niet alleen ruimte máken, maar ook ruimte láten is het devies van Herzberger. Het structuralisme behelst volgens hem de spelregels in de architectuur zo toe te passen, dat ze de mensen niet beperken maar speelruimte creëren. “Speelruimte is mijn favoriete woord.”

(…) De nestor van de Nederlandse architectuur heeft ook nog een tip voor jonge architecten. In plaats van gebouwen te bestuderen – “dat leidt maar tot (slechte) kopieën” – moeten ze vooral kijken hoe mensen leven. Wat vinden mensen fijn aan een gebouw of stad, en wat niet? En daarmee zijn we weer terug bij de gewone mensen die in de visie van Herzberger altijd centraal moeten staan in de architectuur.  (…)

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

CGK Delft in gebruik

Deze galerij bevat 4 foto's.

Het voormalig bibliotheekgebouw in de de wijk Tanthof in Delft is verbouwd tot een kerkgebouw. Het is inmiddels in gebruik genomen en is voor de kerkelijke gemeente “een jas die precies op maat is gemaakt”. meer projectinformatie    

Meer galerijen | Een reactie plaatsen