Kantoor en bezoekerscentrum Open Doors in gebruik genomen

Na een ontwerp en bouwtraject van 2 jaar is het kantoor van Open Doors in Ermelo begin 2021 in gebruik genomen.

JANE architectuur was verantwoordelijk voor het interieurontwerp van het kantoorgedeelte met zo’n 60 werkplekken, de entree, de grote zaal en het werkcafé. Een van de speerpunten van het ontwerp van de bouwkundig architect was de koppeling van ‘binnen’ met ‘buiten’. Deze koppeling is in het interieur vertaald in de materialisering en het kleurgebruik. In de entreezone en de grote zaal is veel hout gebruikt. Daarnaast is het kleurgebruik afgestemd op de bezinning. Aan de zuidzijde zijn koele kleuren gebruikt, aan de noordzijde warme kleuren. Daarnaast staan er binnen veel planten.

Waar mogelijk is het (visuele) contact gezocht met de aangrenzende buitenruimte en de kleuren van de beplanting en het interieur zijn op elkaar afgestemd. Dit was mogelijk omdat JANE architectuur ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de buitenruimte rondom het pand.

Naast het kantoor is er ook een bezoekerscentrum om het verhaal van Open Doors te delen met een breed publiek.

Foto © Charles Batenburg

Foto © Charles Batenburg

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen